Kratke priče / Lu je otišao

Mali Lu uči da skija

Zima je bila puna snega. Ona prava iz vremena kada se od Srebrnca do centra moglo doći samo na skijama, a iz smetova su virili samo bolji automobili. Naš Jugić je čekao otapanje.

Sedimo u lobiju i pravimo strateški plan. Kako naučiti malog Lu da skija. Jer su sve ski škole u centru i jer je prethodni dan bio propast. Mali je plakao, padao, razmazivao se po snegu. Svaka skijica na svoju stranu. I on mali uplakan u sredini. A mali Lu ima dugačke trepavice koje umeju da budu jako uverljive kada se napune suzama.

Već je bio mrkli mrak kada je na vrata ušao Jeti sa skijama. Da se ugreje i napravi pauzu u svom spustu sa vrha Kopaonika do kuće u nekom selu dole.

Na jakni piše ski instruktor! Spas! I još se zove Crni u svom tom belilu. On će učiti malog princa, pala je odluka.

Malog princa jedinca nismo ni pitali. Mali princ jedinac je pristajao na sve ludosti kraljice majke i njenog bračnog druga.

Priča teče dalje otprilike tako da svako jutro posle doručka istrčavamo na zavejani put gde trepuške pune suza preuzima 007 oklopljeni crni džip kojim će se svako jutro Crni i mali voziti na skijanje. U centar.

Post credit scene

Bračni i ja sedimo u maloj, pregrejanoj kućici u podnožju malog veznog ski lifta, sa Đurom žičničarem, legendom kopaoničkih žičničara. Gledamo ski stazu kroz sneg i maglu i čekamo da naiđu Crni i Lu. Da nam vrati trepuške pune leda.

Zlato naše najlepše 🥰

Pričalica

olivera@lmn8.rs

Disciplina

30th March 2020

Šteta što nije devojčica

31st March 2020